בטח שמעתם הרבה את המושג פיקסל פרפקט ולא ידעתם כמה קטנוני הפיקסל הקטן הזה יכול להיות. אז הנה הסבר קצר, שמיועד למעצבים אבל לא רק-
מכירים את זה שאתם מעצבים אייקון והוא נראה מטושטש בקצוות שלו, ואז אתם מסתכלים על האייקון שייצאתם מקרוב ורואים את התופעה המעצבנת שבה במקום קצוות מדוייקים בצבע מלא יש איזה פיקסל עם צבע חצי שקוף? אז זה זה.
לפניכם שני אייקונים. האחד ״יושב על הפיקסל״ והשני לא. הפיקסלים הם המשבצות הקטנות שבגריד מאחורי האייקון. אם תשימו לב, האייקון האדום הוא דוגמא לאייקון שלא יושב על הפיקסל. ניתן לראות לפי הגריד שהוא לא מתחיל בנקודת פיקסל שלמה ולא מסתיים בנקודה שלמה. התוצאה של זה הוא אייקון שנראה מטושטש כאילו עשו לו קצת blur בקצוות. לעומתו, האייקון הירוק יושב על הפיקסל בצורה מדוייקת. כשיוצרים אייקונים ש״יושבים על הפיקסל״, נמנע המצב הזה שהקצוות של האייקון מטושטשות בצבע אחר, חצי שקוף כזה, מה שיוצר את ה-blur. שימו לב כיצד האייקון נראה בהגדלה:
אז איך מגיעים לתוצאה הרצויה? צריך לעבוד בתוכנה שמאפשרת דיוק של הווקטור ברמת הפיקסל. אני מוצאת את סקצ׳ הכי נוחה, אבל גם אילוסטרייטור, אינדיזיין או פוטושופ מסוגלות להגיע לדיוק הזה. חפשו את הכלי snap to pixel.
רגע, מה עושים אם יש לי עיגול? הרי ברור שלא נצליח למקם עיגול על פיקסל שלם! – מדייקים את מה שכן ניתן. עובדים במספרים שלמים, גם עיגול מלא יכול לשבת על הפיקסל. אם גודלו שגודלו הוא 10 על 10, והוא יושב על גריד של 12 על 12 נניח, ומתחיל מהנקודה x=1 y=1. לעומת זאת, אם תיצרו עיגול שקוטרו 9.78 פיקסל, ותמקמו אותו בנקודה x=1.5 y=0.34 אז הוא ייצא יותר מטושטש בקצוותיו.
אז עכשיו שהבנתם את משמעות הביטוי, תוכלו להבין כמה מורכב יכול להיות ייצוא של אייקון אחד: תהליך שדורש דיוק עוד בשלב בניית האייקון, ותשומת לב לכל קו.